Det har nog inte undgått någon att fransmännen är världsberömda för sin matlagningskonst. Bra råvaror och genuin kokkonst har gett Frankrikes mat världsrykte. Varje region har sina smaker och maträtter. Bordeaux som dessutom anses som vinets världshuvudstad kan till maten erbjuda en mängd olika vinsorter att välja på.
I Bordeaux centrum blir jag guidad av dottern och får se ljuvliga matbutiker som sätter sin prägel på staden. Här bilder på några utav dem.
I stadens centrum möter vi otaliga människor som går runt med en baguette till hälften inlindad med papper. Men det finns betydligt mer avancerade bakverk än så. Till frukost äter fransmännen också gärna croissants och en del väljer gärna någon fylld med choklad. Till detta en bit krämig brie, lite sylt och en caffe latte och frukosten är klar. Fransmännen är inga frukostmänniskor.
Färsk frukt och färska grönsaker är en viktig ingrediens i den franska matlagningen. Och fantasin verkar inte ta slut. Att besöka franska restauranger inne i Bordeaux ger rika kulinariska upplevelser.
Crèpes är tunna pannkakor som kan serveras som huvudrätt, förrätt eller dessert.
En bra sida med recept från Frankrike är Receptcentralen.